Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opinie o Link4 - co możecie powiedzieć o tym ubezpieczycielu?
Hej. Kalkulacja na OC i AC dla mojego auta wskazuje na najtańszą ofertę właśnie z Link4. Jednak znalazłem w sieci kilka negatywnych opinii o tym ubezpieczycielu. Na niektórych forach ostrzegają aby omijać Link4 z daleka. 

Jaka jest prawda na temat ubezpieczeń w Link4? Mieliście jakąś styczność z polisami w tej firmie?
Odpowiedz
Wiesz co, rzeczywiście w sieci można znaleźć nawet skrajnie negatywne opinie o Link4, ale czy to powód, żeby rzeczywiście odradzać tą ubezpieczanię to nie wiem. 

Warto też zwrócić uwagę na daty pisania tych opinii bo w 2014 roku PZU kupiło Link4, i wątpię aby nowy właściciel pozwalał na tak niskie standardy, o których mówią ludzie. 

Jeśli składka za polisę wychodzi Ci z kalkulatora najtaniej u nich to ja bym zdecydował się na to, aby ją wykupić. Zawsze to parę groszy w kieszeni.
Odpowiedz
Mam zarówno OC jak i AC w Link 4 i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć. Zgłaszałem kiedyś szkodę u nich na Autocasco (wybita szyba) i wszystko poszło bez problemów. Nawet wycena całkiem dobra. 

Także z mojego punktu widzenia, choć niektóre opinie klientów nieco straszą, to ja sam mam pozytywne zdanie o tym ubezpieczycielu.
Odpowiedz
Mówisz o negatywnych opiniach o Link4, ale powiem Ci, że to generalnie wiele towarzystw ubezpieczeniowych ma niezadowolonych klientów! Sprawy dotyczące napraw po kolizjach i likwidacje szkód chyba z reguły bywają dosyć trudne, a często ich kosztorys jest zaniżany.  Sad

Dla AC bym się zastanowił - bo jednak w tym przypadku rzeczywiście warto wybrać jakąś dobrą ubezpieczalnię, która będzie w stanie bez problemu zapłacić wysokie odszkodowanie. 
Ale dla OC - brałbym śmiało. Byleby składka była niska i tyle.
Odpowiedz
[Obrazek: attachment.php?aid=24]

Sprawdź najniższą cenę za ubezpieczenie OC w rankomat.pl ! Kliknij i przeprowadź kalkulację
Korzystając z usług lub kupując produkty naszych partnerów wspierasz rozwój Forum!  Heart
Odpowiedz
Z tego co czytałem to wiele osób się żali na jakieś administracyjne problemy z wypowiedzeniem omowy OC przy zmianie właściciela. Nie zawarli nowej polisy OC w innej firmie a później przyszła kara z UFG i wezwanie do zapłaty kilku ładnych tysięcy. 

Czy to akurat wina Link4 czy ich własnego zaniedbania to ciężko powiedzieć.
Odpowiedz
Wiem, że mój przykład nie jest reprezentatywny i nie może się przekładać na ogólną ocenę firmy Link 4, ale ja miałem u nich ubezpieczenia samochodu (AC, OC, NW) i raczej mam dobre wspomnienia. Kiedyś robili mi auto bezgotówkowo po szkodzie w warsztacie i nawet dostałem pojazd zastępczy na czas naprawy. 

Opinie na temat tej ubezpieczalni są serio skrajnie złe (złodzieje, oszuści, naciągacze), ale moje doświadczenie tego w ogóle nie potwierdza.
fan 4x4 na śląsku, do niedawna szczęśliwy posiadacz Nissana Navary
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości