Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
03-18-2025, 12:03 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-18-2025, 12:03 AM przez Rzodkiew.)
Czy możecie polecić mi odkurzacz, który się sprawdzi w praniu tapicerki samochodowej? Potrzebuję usunąć kilka plam z jasnych foteli i być może podziałać nim coś w domu.
Szukam czegoś raczej dla amatorów, ale jeśli warto jest kupić odkurzacz profesjonalny to jestem otwarty na różne propozycje.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Ciężko stwierdzić co Ci polecić, bo to zależy od tego jaki masz budżet i oczekiwania wobec odkurzacza. Do sporadycznego czyszczenia tapicerki idealnym wyborem będzie coś taniego co pomoże Ci uporać się z tymi plamami, o których piszesz, a później wykorzystasz również do odkurzania na sucho - w domu czy w garażu.
Z bardziej zaawansowanych sprzętów do użytku profesjonalnego to pewnie dobry będzie George Numatic (np. GVE 370), albo szary Karcher Puzzi 8/1. To już na prawdę dobre urządzenia wykorzystywane w auto detailingu, myjniach samochodowych czy w hotelach. Jednak swoje kosztują. Za zestaw z kilkoma akcesoriami zapłacisz pewnie koło 2000 zł.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 4
Reputacja:
7
Przemyśl czy w ogóle opłaca się taki sprzęt kupować jeśli masz nim coś uprać czy odkurzyć raz na rok.
Nie mam sporego doświadczenia, ale kiedyś prałem wnętrze auta wypożyczonym Karcherem Puzzi, a później kupiłem swojego z niższej serii - SE 4001 i nie do końca jestem z niego zadowolony. Jest ok, jednak "żółta" seria Karchera to raczej nadaje do zastosowań amatorskich i czuć różnicę w stosunku do "szarego" Puzzi.
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 6
Reputacja:
13
03-18-2025, 01:31 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-18-2025, 01:39 AM przez 4qb.)
Z tanich warto wybrać wspomnianego wcześniej Parksida PWS 20, albo Riwalla Hartman. Obydwa w porównywalnej cenie, Riwall nawet trochę mocniejszy (2000W).
Zobacz przykładowe efekty prania na YouTube:
fan 4x4 na śląsku, do niedawna szczęśliwy posiadacz Nissana Navary
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Aby rozprawić się z kilkoma plamami na tapicerce wystarczy nawet zwykły odkurzacz (nie piorący) przeznaczony do pracy na sucho i mokro - np. Karcher WD3. Trzeba tylko uważać przy praniu aby nie zamoczyć filtra.