Liczba postów: 14
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Jako, że sezon na grillowanie za chwilę się rozpoczyna szukam jakieś sprzętu do kupienia jeszcze przed majówką. Wiem, że to dosyć popularne zajęcie patrząc po tym co się dzieje na zlotach naszego forum, więc postanowiłem się Was zapytać co myślicie o kupnie grilla gazowego? Jaki grill gazowy wybrać?
Szukam czegoś co było by względnie tanie i solidne, a także dosyć małego sprzętu żeby nie splajtować przy jego eksploatacji - biorąc pod uwagę aktualne ceny gazu w butli. Możecie coś polecić?
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 4
Reputacja:
8
Najlepiej jakbyś przeczytał jakiś poradnik na ten temat, ja ze swojej strony mogę dodać, że na takim grillu nie warto oszczędzać. Może się okazać, że kupisz coś taniego, ale później będziesz żałować. Z zachodniego sprzętu to Landmann ma fajną ofertę i jest w całkiem przyzwoitej cenie. Opinie o ich grillach mogą być różne, niektórzy mówią, że trudno się je czyści przez duże rozmiary i zakamarki z trudnym dostępem. Ale ja jestem zadowolony i polecam tą markę.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
Nie bardzo wiem jakie są Twoje priorytety, ale jak ja zastanawiałem się jakiego grilla gazowego kupić to brałem pod uwagę jedynie te modele, które są wyposażone w żeliwny ruszt. Mi się o wiele lepiej smaży na takim typie rusztu, nagrzewa się do większych temperatur i długo trzyma ciepło nawet jak wyłączysz już gaz.